Over ons

Muziekhuis Weert

Sinds de zomer van 2015 maken de Stedelijke Harmonie St.-Antonius (1879) en de Kerkelijke Harmonie St.-Joseph (1880) samen gebruik van een gezamenlijk clubhuis: Muziekhuis Weert.

Beide verenigingen waren decennia lang gehuisvest in zalen van horecapanden of niet-commerciële ruimten. Bij wisseling van exploitant moesten ze telkens op zoek naar een nieuwe repetitieruimte. Het leken wel ‘stadsnomaden’. In goed overleg met de gemeente Weert is de voormalige gymzaal aan de Schuttebeemd omgetoverd tot permanente repetitieruimte. Beide verenigingen hebben nu een vast dak boven hun hoofd.

Door de gemeente Weert werd in januari 2016 de mogelijkheid geboden om het gebruik van het pand aan de Schuttebeemd te continueren door het pand aan te kopen. Hiervoor is door beide verenigingen de stichting Muziekhuis Weert opgericht. Die verzorgt de exploitatie en verhuur. Met de hulp van particuliere financiers is op vrijdag 10 juni 2016 de aankoopakte bij de notaris ondertekend.

In mei 2016 startte de aanbouw van een opslagruimte. Leerlingen van Het Kwadrant en Bouwmensen Limburg zijn onder regie van Bouwbedrijf Mertens uit Weert aan de slag gegaan met de bouw. Hiermee bood stichting Muziekhuis Weert de gelegenheid aan bouwvakkers in spe om praktijkervaring op te doen. In het voorjaar van 2018 is de verbouwing van het Muziekhuis afgerond. Vanaf toen hebben ook andere verenigingen en tijdelijke producties hun intrek genomen in het Muziekhuis, waaronder: Percussion Ensemble Weert, Seniorenorkest RICK en het Weerter Mannenkoor.

Het bestuur van stichting Muziekhuis Weert bestaat uit de volgende personen:

  • Voorzitter: Harry Handels
  • Secretaris: Nico Snellen  |  (06) 50 66 48 78
  • Penningmeester: Henk Schaekers
  • Bestuurslid: Richard Dumont